Az oldalon látható képek a szerzők kizárólagos tulajdonát képezik, bármilyen felhasználásuk, módosításuk csak írásbeli hozzájárulásuk után engedélyezett.

2012. január 29., vasárnap

Budapest


"Hungária megdicsőülése"

Budapest, Szervita tér

Az elbűvölően hullámzó vonallezárású, pártázatszerű oromzati zárófalra - a bank tőkeerősségét bizonyítva – a „Hungária megdicsőülése” című monumentális üvegmozaik kompozíció került, amelyet Róth Miksa készített. Középpontjában a trónon ülő Patrona Hungariae, díszes hermelin palástban, uralkodói jelvényekkel (a Szent koronával és Szent István kardjával) és kétoldalt egy-egy címerpajzsot tartó szárnyas angyal helyezkedik el. Háttérben a nemességet és a köznépet jelképező sokadalom ünnepélyes felvonulása látható. A műalkotás kiemelésére szolgál az összfelület jelentős részét kitevő, sokféle tónusú fénysugarakat és glóriákat megjelenítő hatalmas arany háttér.
Forrás: epiteszforum.hu



Irányi utca V. ker.



Rákóczi út - Szövetség utca sarkán lévő épület



Erzsébet híd

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jók,a Duna Tower egyenesen rabul ejtett,megkérdezném milyen obival lőtted?Amennyiben ezt nem itt illene,vagy valhol találok exif infót a képekről kérlek benneteket valaki súgja meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helló! Örülök, hogy tetszik!
      A fotó fent van a fotosokvilaga.hu oldalon is.
      De az infókat, gondolom nem baj ha megadom! :)
      Olympus E-520
      Olympus ZD. 14-42
      14*2mm
      F8
      1/13s - 1/160s
      ISO100
      37db kép, kézből

      Törlés
  2. Nagy örömmel látom, hogy kezdünk a célegyenesbe fordulni!
    Igen is jó, ha fotós ügyekben is kérdezünk, vagy tanulunk egymástól!
    Nem titkolt célunk, hogy az oldalon egy baráti fotós műhely is kifejlődhessen. A kezdő lépés azt hiszem megtörtént, örömmel látnánk továbbiakat is, a képek mellett!
    Nincs sürgetés, nincs erőszak és feltételrendszer, de mindannyiunk javát szolgálja, ha további ismereteket sajátítunk egymástól el.

    Köszönet a képekért Anti!

    VálaszTörlés
  3. Szép sorozat, jó és követendő a történeti leírás. Meghozta a kedvemet egy kirándulásra! Gratulálok!

    VálaszTörlés